Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Alexandru Stefan Matei

25.01.2012, 00:01 59

Băncile franceze Société Générale şi Crédit Agricole se numără printre creditorii francezi ai căror ratinguri au fost retrogradate de agenţia Standard & Poor's după o măsură similară asupra ratingului suveran al Franţei, scrie Bloomberg. Ratingul celor două bănci a scăzut cu o treaptă de la AĂ la A. Franţa şi-a pierdut ratingul AAA pe 13 ianuarie, alături de Austria.

Japonia este de aşteptat să înregistreze primul deficit comercial din ultimii 31 de ani, economiştii avertizând că această tendinţă ar putea deveni o obişnuinţă în următorii ani, scrie The Telegraph. Ca urmare a cutremurului şi tsunamiului din martie 2011, ministerul de finanţe este aşteptat să anunţe că ţara a înregistrat în decembrie deficit comercial pentru a noua lună consecutivă.

Economia mondială trebuie să creeze 600 mil. locuri de muncă pentru a combate şomajul ridicat cauzat de criza economică şi pentru a îi absorbi pe nou-intraţii de pe piaţa forţei de muncă, conform Organizaţiei Internaţionale a Muncii, scrie The Guardian. Cei trei ani de criză continuă au lăsat fără loc de muncă circa 200 mil. oameni în întreaga lume.

Comisia Europeană ia în considerare limitarea salariilor bancherilor de top în funcţie de un multiplu aplicat salariilor angajaţilor de pe treptele inferioare şi stabilirea bonusurilor în funcţie de salariu, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. "Printre ideile pe care le luăm în calcul este şi cea a unei proporţionalităţi între salariu şi bonus", a spus comisarul european Michel Barnier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO