Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Anca Dumitrescu, Marius Oncu

27.03.2012, 00:01 66

China Construction Bank, cel mai mare creditor pentru locuinţe din China, a raportat o creştere de 25,5% a profitului pentru anul trecut, chiar dacă guvernul a înăsprit condiţiile de împrumut ca parte a eforturilor de a a aduce sub control creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară rezidenţială, scrie MarketWatch. În 2010 profitul a avansat cu 26%. Bank of America deţine o participaţie de 10% la China Construction Bank.

Preşedintele Rezervei Federale americane Ben Bernanke apreciază că economia Statelor Unite trebuie să crească mai rapid pentru a crea suficiente locuri de muncă pentru ca rata şomajului să se reducă, scrie Thomson Reuters. Bernanke a arătat că declinul ratei şomajului, de la 9,1% vara trecută la 8,3% în februarie, a fost într-o anumită măsură nesincronizat cu ritmul creşterii economice.

Încrederea directorilor de companii din Germania a avansat în martie neaşteptat, la maximul ultimelor opt luni, indicând că cea mai mare economie a Europei va reveni pe creştere în pofida declinului cauzat de criză al cererii de export din zona euro, scrie Bloomberg. Institutul german Ifo a anunţat că indicele încrederii mediului de afaceri, bazat pe un sondaj la care au participat peste 7.000 de directori de companii, a urcat în martie la 109,8 puncte de la 109,7 puncte în februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO