Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Valentin Vidu - Mediafax

20.06.2012, 00:00 49

Marea Britanie ar fi foarte bucuroasă să-i primească pe francezii bogaţi dacă guvernul de la Paris impune un nivel de 75% al taxei pe venit pentru cei care câştigă peste un milion de euro anual, a declarat premierul britanic David Cameron, potrivit Wall Street Journal. Afirmaţia lui Cameron ar putea stârni reacţii din partea autorităţilor franceze, potrivit publicaţiei. Cameron este familiarizat cu subiectul taxării bogaţilor după decizia din martie a guvernului pe care îl conduce de a reduce nivelul celei mai ridicate trepte de impozitare pe venit, pentru cei care câştigă peste 150.000 de lire sterline, de la 50% la 45%.

Aproape un american din şapte (15,1% din populaţia Statelor Unite) nu a avut asigurare de sănătate în 2011, potrivit unui studiu al serviciilor de sănătate americane publicat marţi, relatează AFP. Aproximativ 46,3 milioane de persoane (15,1%) nu erau asigurate în caz de boală la momentul studiului, iar 34,2 milioane (11,2%) nu erau asigurate de mai mult de un an, potrivit acestei anchete a Centrelor de Control al Bolilor (CDC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO