Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Valentin Vidu - Mediafax, Vlad Popescu

27.06.2012, 00:01 50

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a declarat marţi că nu exclude posibilitatea modificării tratatului european în vederea avansării către o uniune bugetară, relatează AFP. "Criza a subliniat efectele în cascadă ale politicilor noastre bugetare şi fiscale. În cadrul unei uniuni economice şi monetare mai integrate, situaţiile financiare sănătoase nu vor mai fi o opţiune, ci ele nu vor fi negociabile. Noi propunem să se ia în calcul noi etape, care ar putea necesita schimbări la tratatul Uniunii Europene", a declarat Barroso în cadrul unei reuniuni la centrul de reflecţie European Policy Center, cu sediul în Bruxelles.

Germania, Finlanda şi Olanda, singurele economii din zona euro cu rating triplu A de la toate cele trei agenţii de rating, insistă ca linia de finanţare acordată Spaniei pentru recapitalizarea băncilor să aibă prioritate la plată în caz de default, poziţie care nemulţumeşte pieţele. Cele trei state vor ca împrumuturile pentru recapitalizarea băncilor spaniole, estimate de principiu la 100 miliarde euro, să fie primele datorii restituite în cazul intrării Spaniei în incapacitate de plată, astfel că deţinătorii privaţi de obligaţiuni ar rămâne în dezavantaj, spun două surse oficiale europene, citate de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO