Business Internaţional

Ştiri pe scurt din business-ul internaţional

Autor: Catalina Apostoiu

28.02.2011, 23:25 15

Glencore, cel mai mare trader de mărfuri allumii, s-ar putea lista, aceasta putând fi una din cele mai marilistări înregistrate vreodată la Bursa de la Londra, potrivitagenţiei de presă Thomson Reuters. Dacă va avea loc, un IPO alGlencore ar putea plasa valoarea companiei la circa 60 mld. dolari,conform estimărilor Liberum Capital.

Autorităţile egiptene vor redeschide bursaastăzi, la o lună după ce aceasta a fost închisă, pe fondulprotestelor care au dus la îndepărtarea de la putere a fostuluipreşedinte Hosni Mubarak, scrie The New York Times. Indicele dereferinţă al ţării, EGX30, a scăzut cu aproape 17% în două zileînainte ca guvernul să suspende tranzacţiile pe 27 ianuarie.

Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producătorde bere al lumii, intenţionează să folosească sumele obţinute dinvânzări şi reduceri de costuri pentru achiziţii şi creştereorganică, a declarat CEO-ul grupului, citat de agenţia de presăThomson Reuters. "În urma reducerilor de costuri vom obţine 2,25miliarde de dolari, peste proiecţia anterioară de 1,5 miliarde", adeclarat CEO-ul Carlos Brito.

Bayer a înregistrat pierderi pe trimestrulpatru pe fondul reducerii valorii contabile a mărcii farmaceuticeSchering şi a costurilor legate de un proces de reorganizare princare resursele vor fi redirecţionate către dezvoltarea de produseşi pieţe emergente, scrie Bloomberg. Pierderea netă a totalizat 145mil. euro, faţă de un profit de 153 mil. euro cu un an în urmă.

HSBC, cea mai mare bancă a Europei, a raportatrezultate pe întregul an sub estimările analiştilor în condiţiilescăderii veniturilor din operaţiunile bancare de investiţii şicreşterii costurilor până la un nivel "inacceptabil", scrieBloomberg. Profitul net a urcat la 13,2 mld. $ în 2010 faţă de 5,83mld. $ în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO