Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Livadariu Andreea

22.11.2010, 23:00 18

Forintul ungar, moneda cu cea mai slabăevoluţie dintre monedele ţărilor emergente, şi-ar putea reveni în2011 de pe urma deciziei guvernului de a folosi transferurile cătrefondurile private de pensii pentru acoperirea deficitului bugetar,consideră analiştii mai multor bănci, scrie Bloomberg.

Ucrainei i-ar putea fi refuzată următoareatranşă din împrumutul acordat de Fondul MonetarInternaţional dacă nu va creşte vârsta de pensionare, a declaratadjunctul primului-ministru Serhiy Tigipko, scrie Bloomberg.Misiunea FMI de la Kiev a condiţionat acordarea tranşei de unmiliard de dolari de îndeplinirea unor condiţii.

Polonia intenţionează să vândă compania detransport feroviar de mărfă PKP Cargo unor investitori străinistrategici şi nu să listeze acţiunile la bursa de la Varşovia,scrie Bloomberg. Acţiunile PKP Cargo vor fi vândute până cel maitârziu la mijlocul anului 2011.

Aldi, lanţul german de supermarketuri, cunoscutpentru politica agresivă de preţ, ia în calcul posibilitatea de aintra pe piaţa bulgară, scrie Sofia News Agency. Anunţul a venitdupă ce un alt retailer german, Lidl, îşi va deschide la sfârşitullunii primele magazine în Bulgaria.

Compania rusească de energie Inter Rao şi-amanifestat intenţia de a prelua activele bulgare ale gigantuluiitalian Enel, scrie Dnevnik. Ruşii sunt interesaţi de un pachet de73% constând în acţiuni la centrala pe cărbuni Maritsa East-3 şicentralele eoliene Kamen Briag şi Shabla.

Grupul bancar Getin, controlat de LeszekCzarnecki, unul dintre cei mai bogaţi polonezi, va prelua diviziabancară din Polonia a Allianz, care deţine în prezent un portofoliude peste 70.000 de clienţi, scrie Warsaw Businees Journal. AllianzBank a fost scoasă la vânzare pentru că începând cu anul 2008 aînregistrat pierderi importante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO