Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

15.06.2011, 23:31 52

Ukrtelecom, cel mai mare furnizor de linii de telefonie fixă dinUcraina, îşi va vinde divizia de telefonie mobilă, scrie Bloomberg.Compania va investi suma obţinută din vânzare în dezvoltarea pesegmentul de internet broadband.

Gedeon Richter, cel mai mare producător de medicamente alUngariei, a semnat un contract privitor la o linie de credit învaloare de 150 mil. euro pe nouă ani cu Banca Europeană deInvestiţii, potrivit Portfolio.hu. Creditul va fi folosit pentrufinanţarea activităţilor de cercetare pe perioada 2011-2014.

Deşi sistemul financiar al Cehiei rămâne stabil, ţara seconfruntă cu riscuri în creştere din cauza unei încetiniri maipronunţate a creşterii economice din Germania şi alţi partenericomerciali importanţi ai companiilor cehe, au declarat oficialiibăncii centrale a Cehiei, potrivit Czech Position.

Primul-ministru polonez Donald Tusk a anunţat că Trezoreria aprimit un număr de "oferte serioase" din partea unor investitoriinteresaţi de achiziţionarea unui pachet de 53% din acţiunilerafinăriei de stat Lotos Group, relatează Warsaw BusinessJournal.

În primul trimestru al acestui an existau 851 de companii cucapital străin înregistrate în Polonia, cu 102 mai multe decât înprimul trimestru al anului trecut şi cu 148 mai multe decât în T12009, potrivit Centrului pentru Informaţii Economice din Varşovia,scrie Warsaw Business Journal.

Guvernul ungar va reduce datoria de stat a ţării de la 81% dinPIB la 77% într-un singur pas care va fi anunţat săptămânaviitoare, a declarat primul-ministru ungar Viktor Orban, potrivitBudapest Business Journal. Orban s-a referit probabil la retragereatitlurilor guvernamentale transferate către stat de la fondurileprivate de pensii.

În Ungaria, preţurile de producător în agricultură au avansat cu45,2% în aprilie 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,într-un ritm mai lent decât cel de 48,2% consemnat în luna martie,scrie Portfolio.hu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO