Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Miliardarul ceh Radovan Vitek, cu cele mai mariachiziţii de clădiri de birouri şi retail în Cehia anul trecut, aanunţat că firma sa de investiţii ar putea cheltui mai mult peimobiliare în 2011 pe fondul intensificării competiţiei pe active,scrie Bloomberg.

Banca centrală bulgară a aprobat vânzareaunei participaţii de 49,9% în cadrul Bulgarian-American Credit Bankde către Allied Irish Banks fondului bulgar de private equity CSIF,potrivit Sofia News Agency. Preţul tranzacţiei se situează la100.000 de euro.

Avangard, cel mai mare producător de ouă şiproduse pe bază de ouă din Ucraina, va începe vânzarea de acţiunipe bursa din Varşovia în decurs de câteva săptămâni, scrie WarsawBusiness Journal. Avangard este listat pe bursa din Londra, iar înVarşovia compania ar putea atrage până la 400 mil. zloţi (100,6mil. euro).

Autorităţile bulgare vor intensifica în 2012operaţiunile pentru verificarea averilor în legătură cu care existăsuspiciuni că ar fi dobândite ilegal, putând confisca până la150.000 de leva (aproximativ 75.000 de euro) fără o deciziejudecătorească, scrie site-ul Novinite.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO