Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

01.07.2011, 00:01 53

Brammo, liderul mondial al industriei demotociclete electrice, a anunţat lansarea producţiei de motocicleteîn cadrul fabricii Flextronics din Sarvar, Ungaria, potrivitPortfolio.hu.

Compania rusă din sectorul agriculturiiValinor intenţionează să deruleze o ofertă publică iniţială învaloare de 200-300 mil. dolari pe bursa din Varşovia, urmând săutilizeze banii obţinuţi pentru achiziţii de terenuri şi investiţiiîn producţie, scrie Warsaw Business Journal.

Ungaria a înregistrat un excedent comercial de479,3 mil. euro în aprilie, scrie Portfolio.hu. De la începutulanului, excedentul comercial a crescut la peste 2,55 mld. euro, unmaxim istoric.

Polonia îşi va putea atinge ţinta de reducere adeficitului bugetar la 5,6% din PIB în acest an, a anunţatministrul adjunct de finanţe al ţării Ludwik Kotecki, potrivitWarsaw Business Journal. Kotecki a adăugat că actualele problemedin zona euro nu vor afecta zlotul.

Rata medie a şomajului din Ungaria a atins 11%în perioada martie-mai 2011, în scădere de la 11,4% înfebruarie-aprilie şi o rată identică de 11,4% înregistrată înmartie-mai 2010, potrivit Budapest Business Journal. Rata şomajuluis-a aflat în scădere pentru al doilea trimestru consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO