Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Paul Comşa

14.11.2011, 00:01 44

Exporturile Bulgariei din primele nouă luni ale anului au crescut cu 37% comparativ cu cele din perioada similară a anului trecut, potrivit ministrului bulgar al economiei şi energiei Traicho Traikov, citat de agenţia Novinite. Majorarea exporturilor din acest an reprezintă continuarea unui trend ascendent deoarece şi anul trecut exporturile au avansat cu 33% faţă de 2009.

Pentru modernizarea sistemului de conducte de gaze naturale din Ucraina ar fi necesari aproximativ 4,8 mld. dolari (3,5 mld. euro), apreciază compania engleză de consultanţă Mott MacDonald, scrie Kyiv Post. Ukrtransgaz, o subsidiară a companiei de stat din domeniul energetic Naftogaz, ia în calcul repararea conductelor de gaze şi a staţiilor de compresoare şi instalarea de noi aparate de măsurare a presiunii gazelor.

Migros, unul dintre cei mai mari retaileri din Turcia, a anunţat un profit net de 91,3 mil. lire (37,3 mil. euro) în trimestrul al treilea, scrie Hurriyet. Rezultatele financiare sunt superioare celor din aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a avut o pierdere de 30,2 mil. lire (12,3 mil. euro). Compania vrea să-şi extindă reţeaua cu 100 de magazine în următorul an.

Russian Helicopters, compania care proiectează şi produce elicoptere civile şi militare, va plăti 1,2 mld. dolari (872 mil. euro) pentru a achiziţiona motoare de la producătorul ucrainean Motor Sich, scrie agenţia RIA Novosti. Conform directorului Motor Sich Vyacheslav Boguslayev, compania sa va livra între 250 şi 270 de motoare pe an în următorii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO