Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru, Marius Oncu - Mediafax

06.12.2011, 00:01 50

Divizia ungară a constructorului auto german Audi va investi peste 2 miliarde de forinţi (6,6 milioane de euro) într-o nouă unitate de dezvoltare a autovehiculelor în oraşul Gyr, din nord-vestul ţării. Noua facilitate va crea 70 de locuri de muncă, scrie portfolio. Centrul de dezvoltare Audi Ungaria a împlinit ieri zece ani de activitate. Audi a investit aproape 30 de milioane de euro în dezvoltarea de motoare în Ungaria, contribuid la crearea a 150 de locuri de muncă în ultimul deceniu.

Ministrul economiei din Ungaria, György Matolcsy, va părăsi postul după încheierea negocierilor guvernului de la Budapesta cu FMI, după ce a criticat activitatea Fondului, şi ar urma să preia funcţia de şef al grupului petrolier Mol, potrivit presei ungare, citate de portfolio. Guvernul ungar îi va căuta un nou loc de muncă lui Matolcsy după ce finalizează discuţiile cu FMI pentru un nou acord, scrie cotidianul Népszava, citând surse apropiate ministrului. Dacă actualul şef al Mol, Zsolt Hernádi, care cumulează funcţiile de preşedinte şi director general, demisionează, Matolcsy i-ar putea succeda, potrivit publicaţiei.

Preţurile de pe piaţa imobiliară din Bulgaria au scăzut cu 6,1% în ritm anualizat în luna septembrie, potrivit indexului Knight Frank Global House, scrie Novinite. În perioada analizată Hong Kong a înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri la nivel mondial, de 19,3%, urmat de Estonia (14,3%) şi India (13,9%). Preţurile au scăzut mai mult ca în Bulgaria printre altele în Cipru, Ucraina, Rusia şi Irlanda.

Rusia a iertat Afganistanul de datorii de peste 11 miliarde de dolari în ultimii zece ani, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov. "În ultimii zece ani, Rusia a contribuit semnificativ la eforturile internaţionale din Afganistan", spus el. Rusia a asigurat ajutoare umanitare Afganistanului care au constat, printre altele, în 40.000 de tone de făină, în valoare de 50 de milioane de dolari.

Magnitogorsk Iron and Steel Works, unul dintre cei mai mari producători de fier şi oţel din Rusia, a raportat pierderi nete de 205 milioane de dolari în al treilea trimestru. După standardele IFRS, compania a înregistrat un profit net anual de 43 de milioane de dolari. Veniturile au crescut de la 2,05 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului trecut la 2,4 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO