Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Paul Comşa

08.12.2011, 00:01 42

Exporturile de armament ale comerciantului rus controlat de stat Rosoboronexport vor atinge 9,7 mld. dolari la sfârşitul acestui an şi vor evidenţia o creştere cu 11% comparativ cu anul trecut, a afirmat Viktor Komardin, unul din directorii adjuncţi ai companiei, citat de agenţia RIA Novosti. Portofoliul de contracte al Rosoboronexport totalizează 36 mld. dolari.

Rusia şi Cehia vor încheia un parteneriat pentru schimbul de know-how în domeniul energiei nucleare, scrie agenţia RIA Novosti. Pruducătorul rus de combustibil pentru centrale atomice, principalul furnizor al centralei cehe de la Temelin TVEL, şi compania cehă de investiţii ALTA Invest vor înfiinţa un centru de servicii tehnice prin care vor pune în comun tehnologii pentru proiecte nucleare civile.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici şi-a exercitat dreptul de veto asupra unei legi adoptate de parlament care prevede că plăţile pentru serviciile de furnizare a apei şi a căldurii vor fi vărsate în conturi cu regim special de utilizare din care vor fi plătiţi direct furnizorii de gaze şi electricitate, scrie Kyiv Post. Preşedintele consideră că legea ar trebui să se aplice şi staţiilor care epurează apele uzate sau companiilor care asigură transportul agentului termic.

Agenţia Naţională a Veniturilor din cadrul Ministerului Finanţelor din Bulgaria a cerut instanţelor de judecată să declare 178 de companii în stare de insolvenţă din cauza incapacităţii de a-şi plăti obligaţiile către stat, scrie Sofia Echo. Oficiali ai instituţiei au declarat că aceste companii nu au reuşit să reducă datoriile deşi au beneficiat de prelungirea scadenţelor ori de ştergerea totală sau parţială a datoriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO