Business Internaţional

Ştiri pe scurt din politica internaţională

Autor: Mediafax

11.11.2010, 23:15 6

Fostul preşedinte american George W. Bush adeclarat că are "conştiinţa împăcată" cu privire la criza pe care otraversează SUA din 2008 încoace, chiar dacă politica sa a fostcriticată din cauza celor mai grave probleme economice cu care seconfruntă ţara în ultimele două generaţii.

Ministerul bulgar de externe îşi va reducepersonalul, iar unele misiuni diplomatice din străinătate vor fiînchise, ca parte a planului de diminuare a cheltuielilor.

Lideri ai Al-Qaida, între care şi fostul săupurtător de cuvânt, kuweitianul Suleiman Abu Gheith, au părăsitrecent Iranul pentru a se instala în Yemen, a anunţat cotidianulkuweitian Al-Qabas, citând un raport al unui serviciu de informaţiioccidental.

Reţeaua de agenţi ruşi anihilată în iunie înSUA a fost livrată serviciilor americane de un oficial de rangînalt din cadrul serviciilor de informaţii de la Moscova, a anunţatcotidianul Kommersant, care afirmă că a identificat trădătorul.

Armata americană urmează să îşi suplimenteze înmod considerabil, până la sfârşitul lui 2012, stocul de armament deurgenţă depozitat în Israel. Potrivit publicaţiei, creştereaprevăzută valorează 400 mil. dolari şi se va adăuga stoculuiactual, a cărui valoare este estimată la 800 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO