Business Internaţional

Străinii alimentează boom-ul pieţei muncii din Germania

Străinii alimentează boom-ul pieţei muncii din Germania

Autor: Catalina Apostoiu

23.09.2018, 20:17 147

Muncitorii din străinătate ajută piaţa locurilor de muncă din Germania să “înflorească”, iar companiile vor ca noua lege a ţării privind imigraţia să susţină această situaţie, potrivit Handelsblatt.

Aproape 33 milioane de angajaţi contribuie în prezent la sistemul de asigurări sociale, un maxim istoric. De fapt, ultima tendinţă arată că imigranţii reprezintă majoritatea celor noi sosiţi pe piaţa germană a muncii. Aproximativ 52% din cele 750.000 de persoane nou angajate în perioada mai 2017-mai 2018 provin din alte ţări.

Una din cinci persoane nou angajate ţn această perioadă provine dintr-o ţară est-europeană membră a UE, ca Polonia, România şi Croaţia. Guvernul german vrea să adopte o nouă lege a imigraţiei până la sfârşitul acestui an. Ministrul de interne Horst Seehofer a stabilit deja principiile de bază ale acesteia. Acesta propune în primul rând o mai clară distincţie între solicitanţii de azil şi migranţii economici aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau unor condiţii mai bune de trai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO