Business Internaţional

Strauss-Kahn: China va deveni a treia putere în cadrul FMI

Strauss-Kahn: China va deveni a treia putere în cadrul FMI

Autor: Cojocaru Bogdan

07.11.2010, 16:59 26

China va deveni a treia putere în cadrul FMI, în funcţie dedrepturile de vot, după SUA şi Japonia, poziţie care va permitestatului să-şi asume responsabilităţi mai mari în ceea ce priveşteeconomia mondială, a declarat directorul general al instituţieifinanciare, Dominique Strauss-Kahn, informează Mediafax Business.

"Planul FMI ar putea influenţa atitudinea autorităţilor chineze.Acestea au dorit să fie mai bine reprezentate în FMI, ceea cedemonstrează că le pasă de instituţie", a afirmat Strauss-Kahn,citat de Bloomberg.

Boardul FMI a acceptat, după un acord convenit în octombrie deminiştrii de Finanţe din G20, să acorde o putere de vot mai marestatelor cu o dezvoltare dinamică. Totodată, ţările europeneavansate vor ceda două locuri în boardul FMI. Deciziile vor creşteinfluenţa unor state precum Brazilia sau Coreea de Sud în politicainstituţiei financiare internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO