Străzile care vor fi pavate cu panouri solare, iar preţul unui kilometru poate fi de aproape trei ori mai ieftin decât preţul unui kilometru de autostradă din România

23 iun 2018 Ziarul Financiar

Autorităţile japoneze doresc să introducă „străzi solare” în Tokyo care vor colecta energia de la soare cu ajutorul panourilor solare instalate sub şosea. Pe termen lung, demersul are miza de a transforma metropola într-un loc mai ecologic.

Efortul are ca miză promovarea capitalei japoneze ca oraş ecologic, atât în ţară cât şi afară, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020, scrie The Independent.

În mai, o astfel de şosea a fost instalată într-o parcare a unui magazin Seven-Eleven din Sagamihara, Prefectura Kanagawa.

Deasupra panourilor este un material special care să asigure durabilitatea, făcând posibilă deplasarea autovehiculelor. Un astfel de demers nu este nou, străzi solare fiind construite şi în Franţa şi în pistele pentru biciclişti.

Oficialii au în vedere mai mult decât promovarea oraşului pentru Olimpiadă. Şi-au propus ca până în 2030, consumul de energie din Tokyo să fie acoperit în proporţie de 30% de energie regenerabilă, comparativ cu ţinta pentru 2016 de 12%.

Citiţi continuarea pe www.descopera.ro

 
Cuvinte cheie:
pret
, strazi
, panouri solare
, autostrada
, ieftin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide