Business Internaţional

Studiu: Brexitul va costa Marea Britanie 340 mld $ în urma încetinirii activităţii M&A

Studiu: Brexitul va costa Marea Britanie 340 mld $ în...

Autor: CătăIina Apostoiu

25.07.2016, 12:27 353

În urma Brexitului, Marea Britanie va pierde aproximativ 340 miliarde de dolari în urma încetinirii sau amânării tranzacţiilor de fuziuni şi achiziţii (M&A) până în anul 2020, relevă un studiu recent  realizat de firma de avocatură Baker & McKenzie, în timp ce la nivel mondial impactul asupra tranzacţiilor M&A va fi de 1.600 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

“Încrederea şi credibilitatea stau la baza unei pieţe active de M&A”, scrie Michael DeFranco, director pe M&A în cadrul Baker & McKenzie, în cadrul raportului.

“Pentru a recâştiga încrederea, guvernul britanic va trebui să rezolve uriaşa problemă a negocierii unei noi relaţii comerciale cu UE cât mai rapid posibil. Altfel, vom intra pe un teren periculos”, a adăugat DeFranco.

Estimările de mai sus se bazează pe un scenariu conform căruia Brexitul va genera un populism în creştere în Europa continentală.

“În ultimele zile, au apărut semnale clare că piaţa de M&A din Marea Britanie nu va suferi un blocaj brusc, chiar dacă aceasta nu va mai înregistra ritmul de creştere anterior”, a declarat la rândul său Tim Gee, partener în cadrul Baker & McKenzie.

“Există în continuare o mulţime de cumpărători şi vânzători pentru tranzacţia potrivită la preţul potrivit. Există avantaje clare: organizaţiile care vor să cumpere companii britanice vor descoperi că lira sterlină mai slabă face evaluările mai atractive”, a adăugat Tim Gee.

Potrivit Baker & McKenzie, şi IPO-urile vor avea de suferit în urma deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE. “Perspectiva pentru IPO-uri este la fel de sumbră pentru că aceasta este şi mai sensibilă la factorul încrederii decât tranzacţiile M&A, astfel încât pe piaţa britanică va fi probabil destul de multă linişte în următori ani”, avertizează firma de avocatură.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO