Business Internaţional

Studiu: migranţii sunt (încă) bine-veniţi în Germania

Studiu: migranţii sunt (încă) bine-veniţi în Germania

Autor: Catalina Apostoiu

10.04.2017, 00:00 204

Majoritatea nemţilor cred că imigranţii şi refugiaţii sunt „foarte“ sau „destul de“ bine-veniţi în ţara lor, relevă un sondaj realizat de Bertlesmann Foundation, potrivit Politico. Imigranţii sunt mai bine-veniţi decât cei care sunt în căutare de azil: 59% din nemţi spun că refugiaţii sunt bineveniţI, în timp ce 70% au aceeaşi atitudine despre imigranţi.

O proporţie mai mare din participanţii la sondaj (54%) cred că Germania şi-a atins limita legată de acceptarea de refugiaţi, în creştere de la 40% în 2015. Aproximativ 81% din cei chestionaţi au declarat că alte ţări europene ar trebui să accepte mai mulţi refugiaţi pentru a asigura o „distribuţie corectă“ pe teritoriul Uniunii Europene.

Politica porţilor deschise pentru refugiaţi lansată de cancelarul german Angela Merkel în 2015 a atras un val de persoane în căutare de azil în Germania, însă numărul acestora a scăzut de la închiderea graniţelor pe ruta balcanică şi ca rezultat al acordului încheiat între Turcia şi UE cu privire la migranţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO