Business Internaţional

Su30SM1 cea mai nouă variantă de avion de luptă rusesc. Galerie FOTO

Cum arată, Su30SM1, cea mai nouă variantă de avion de luptă rusesc. Galerie FOTO

Cum arată, Su30SM1, cea mai nouă variantă de avion de luptă rusesc. Galerie FOTO

Autor: Dragoş Dinu

19.08.2017, 11:31 2507

Rusia a scos la bătaie Su30SM1, o variantă îmbunătăţită a avionului de luptă Sukhoi Su-30SM. Aparatul de război a fost dezvoltat de Suhoi, cel mai mare producător rus de avioane de luptă, scrie Business Insider.

Su30SM1 este un avion de luptă multirol, adică un aparat de zbor care poate fi folosit atât în rolul de avion de vânătoare cât şi în cel de bombardier. Ruşii au adus îmbunătăţiri esenţiale modelului la nivelul sistemelor electrice şi al armelor, fiind şi cel mai modern avion de luptă de pe piaţă. 

Modelul Su-30SM1 nu a fost încă produs în masă şi se pare că numai unul este la uzina de aviaţie din Irkutsk (Irkutsk Aviation Plant). 

Su-30SM este un „luptător” versatil capabil să efectueze atacuri aer-sol şi aer-aer. Acesta este considerat omulogul lui F-15E Strike Eagle, un avion american multirol construit de McDonnell Douglas.  

Cu toate acestea, F-15E Strike Eagle, care poate atinge o viteză maximă de 1875 mph.(puţin peste 2.5 mach) este mai rapid decât fratele său rusesc Su-30SM, care ajunge la o viteză maximă de 1320 mph. (2 mach).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO