Business Internaţional

SUA a anunţat că va reduce bugetul pentru anul 2018-2019 alocat Naţiunilor Unite

SUA a anunţat că va reduce bugetul pentru anul...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

26.12.2017, 13:03 186

Anunţul făcut nu a explicat cum va fi afectată contribuţia Statelor Unite în cadrul organizaţiei.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a afirmat că "ineficienţa şi cheltuielile exagerate ale alianţei sunt binecunoscute".

"Nu vom mai lăsa generozitatea poporului american să fie abuzată şi necontrolată. Cât timp suntem mulţumiţi de negocierile bugetului pentru anul acesta, fiţi siguri că vom continua să aplicăm metode care să intensificie eficienţa ONU, în timp ce ne vom apăra propriile interese ", a declarat Nikki Haley.

Miercuri, Donald Trump a ameninţat că va dispune reducerea asistenţei financiare în cazul statelor care votează în Adunarea Generală ONU împotriva iniţiativei sale de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat joi seară, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO