Business Internaţional

SUA mai acordă Ucrainei încă un ajutor militar de 800 de milioane de dolari. „Acesta este un efort global pentru a sprijini Ucraina. Nu ştiu cum se va termina, dar nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei de către Rusia"

SUA mai acordă Ucrainei încă un ajutor militar de 800...

Autor: Mediafax

30.06.2022, 18:18 77

Autorităţile din Statele Unite ale Americii vor anunţa în zilele următoare un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, a declarat preşedintele american Joe Biden. 

Preşedintele SUA a dezvăluit faptul că ajutorul va include noi sisteme avansate de apărare antiaeriană, sisteme radar de combatere a bateriilor, muniţie suplimentară pentru sistemul de lansare de rachete multiple HIMARS şi alte HIMARS care vor veni din alte ţări.

Biden a spus că majoritatea membrilor NATO sunt pe cale să depăşească angajamentul alianţei de a cheltui 2% din PIB pentru apărare.

„Acesta este un efort global pentru a sprijini Ucraina. Nu ştiu cum se va termina, dar nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei de către Rusia", a precizat Joe Biden

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO