Business Internaţional

SUA anunţă un nou pachet de ajutor militar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA anunţă un nou pachet de ajutor militar de 150 de...

Autor: Andreea Tobias

07.05.2022, 09:15 47

Cel mai recent pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, anunţat de preşedintele Joe Biden, este în valoare de 150 de milioane de dolari, a confirmat secretarul de stat Antony Blinken.

„Am autorizat 150 de milioane de dolari în arme, echipamente şi bunuri suplimentare din partea SUA pentru Ucraina, pentru a-şi întări apărarea în vederea contracarării ofensivei Rusiei în estul ţării", a declarat Blinken, potrivit The Guardian.

Cea mai recentă tranşă de asistenţă include 25.000 de cartuşe de artilerie de 155 mm, precum şi radare de contra-artilerie, echipamente de bruiaj, echipamente de teren şi piese de schimb.

„Sprijinul SUA, împreună cu contribuţiile aliaţilor şi partenerilor noştri, a fost esenţial pentru a ajuta Ucraina să câştige bătălia de la Kiev şi să împiedice obiectivele de război ale lui Putin în Ucraina", a adăugat el.

Cu cel mai recent pachet de ajutor de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, asistenţa militară acordată de Washington Kievului de la începutul invaziei ruseşti a ajuns la aproximativ 3,8 miliarde de dolari, a precizat Blinken.

Obuzierele furnizate de SUA au necesitat instruirea soldaţilor ucraineni, aproximativ 220 de militari fiind instruiţi şi alţi 150 fiind în curs de instruire, a spus entagon purtătorul de cuvânt John Kirby.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO