Business Internaţional

SUA: Cel puţin 23 de morţi din cauza bacteriei Listeria provenită de la pepeni verzi

SUA: Cel puţin 23 de morţi din cauza bacteriei Listeria provenită de la pepeni verzi

Autor: Mediafax

13.10.2011, 10:06 325

Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 93 s-au îmbolnăvit în Statele Unite din cauza bacteriei Listeria provenită de la pepeni verzi, au anunţat, miercuri, autorităţile sanitare americane, revizuind în creştere bilanţul anunţat la începutul lunii octombrie.

Intoxicaţia alimentară este cea mai gravă înregistrată în Statele Unite după 1998. Precedentul bilanţ, anunţat la 3 octombrie, indica 18 decese provocate de bacteria Listeria.

Centrul American pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a avertizat că bilanţul riscă să se agraveze, ţinând cont de perioada de incubaţie a bacteriei, în general cuprinsă între una şi trei săptămâni.

Potrivit ultimului bilanţ, 116 persoane au fost infectate, în 25 de state federale, cu una dintre cele patru tulpini de Listeria prezente în pepenii verzi. Primele infecţii au fost semnalate la sfârşitul lunii iulie.

Statele cu cele mai multe cazuri înregistrate sunt Colorado (34), Texas (17) şi New Mexico (13).

Anchetele efectuate de autorităţile locale şi federale au stabilit că sursa intoxicaţiei sunt pepenii cultivaţi la exploatarea agricolă Jensen Farms din Granada (Colorado).

Listerioza este o infecţie bacteriană care poate provoca meningite sau septicemii.

Cea mai gravă intoxicaţie alimentară înregistrată în Statele Unite a avut loc în 1990, când nouă persoane au murit în urma intoxicării cu salmonela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO