Business Internaţional

SUA discută cu aliaţi din cadrul NATO măsuri de susţinere a Turciei în criza siriană. James Jeffrey, emisarul special pentru Siria: Încercăm să vedem ce poate face NATO. Sunt analizate toate opţiunile

SUA discută cu aliaţi din cadrul NATO măsuri de...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

10.03.2020, 16:37 98

Statele Unite discută cu aliaţi din cadrul NATO modalităţi de a oferi Turciei asistenţă militară şi opţiuni de ripostă în cazul în care Siria şi Rusia nu respectă armistiţiul din provincia Idlib.

Administraţia Donald Trump analizează posibilităţile de asistenţă militară pe care le poate oferi Turciei în provincia Idlib şi posibile măsuri care pot fi luate în cazul în care Siuria şi Rusia nu respectă armistiţiul, a declarat marţi emisarul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey.

"Încercăm să vedem ce poate face NATO. Sunt analizate toate opţiunile", a declarat James Jeffrey, citat de agenţia de presă Reuters.

James Jeffrey a exclus posibilitatea mobilizării de trupe terestre în Siria. Diplomatul SUA a cerut din nou Turciei să îşi clarifice poziţia privind achiziţionarea sistemului antiaerian S400 din Rusia.

Alianţa Nord-Atlantică va continua să ajute Turcia prin diverse modalităţi, inclusiv cu sisteme antirachetă, a declarat luni seară secretarul general Jens Stoltenberg, în contextul în care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut "susţinere concretă" în conflictul din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO