Business Internaţional

SUA donează Braziliei două milioane de doze de hidroxiclorochină, deşi experţii au avertizat de mai multe ori că substanţa este periculoasă pentru oameni

SUA donează Braziliei două milioane de doze de...

Autor: Marinela Sarbu

01.06.2020, 07:04 21

Statele Unite au furnizat Braziliei două milioane de doze de hidroxiclorochină pentru a fi utilizate împotriva epdemiei de coronavirus, au anunţat duminică cele două guverne, în ciuda avertismentelor medicale cu privire la riscurile asociate medicamentului, potrivit Reuters.

Casa Albă a făcut un anunţ comun cu administraţia braziliană despre furnizarea dozelor de hidroxiclorochină, a cărui utilizare a fost apreciată atât de preşedintele american Donald Trump, cât şi de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, la doar câteva zile după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testarea acestuia la pacienţii COVID-19 din cauza problemelor de siguranţă.

Însuşi Trump a spus la jumătatea lunii mai că ia hidroxiclorochină ca măsură preventivă, chiar dacă Administraţia americană pentru produse alimentare şi medicamente a emis un avertisment cu privire la utilizarea sa pentru coronavirus.

Bolsonaro, care are legături personale cu Trump, a declarat recent că a păstrat o cutie de medicamente în cazul în care mama sa, în vârstă de 93 de ani, va avea nevoie de ea.

„Poporul american şi brazilian sunt solidari în lupta împotriva coronavirusului. Anunţăm că Guvernul Statelor Unite a livrat două milioane de doze de hidroxiclorochină (HCQ) oamenilor din Brazilia”, se arată în declaraţie.

„HCQ va fi folosit ca profilactic pentru a ajuta la apărarea săăntăţii infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din Brazilia împotriva virusului. Acesta va fi, de asemenea, utilizat ca tratament pentru a trata brazilienii infectaţi", se mai menţionează în comunicat.

Cele două ţări vor desfăşura, de asemenea, un efort de cercetare comună, care va include „studii clinice controlate aleatoriu”, se arată în declaraţie, adăugând că Statele Unite vor trimite în curând 1.000 de ventilatoare mecanice în Brazilia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO