Business Internaţional

SUA, „îngrijorate” de o posibilă escaladare nucleară din Rusia

SUA, „îngrijorate” de o posibilă escaladare...

Autor: Cezara Mîndrescu

13.03.2022, 16:08 525

Statele Unite ale Americii sunt „îngrijorate” de escaladarea nucleară din Rusia, dar nu au văzut nimic care să impună schimbarea posturii, spune consilierul american pentru securitate naţională, citat de CNN.

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat duminică, 13 martie, că, deşi administraţia Biden este „îngrijorată de posibilitatea escaladării” în ceea ce priveşte postura nucleară a preşedintelui rus Vladimir Putin, „nu am văzut nimic care să ne impună să ne schimbăm atitudinea în acest moment".

„Urmărim acest lucru extrem de atent şi, evident, riscul de escaladare spre a se folosi puterea nucleară este sever şi ar reprezenta un alt tip de conflict, în comparaţie cu cele pe care le-a văzut poporul american de-a lungul anilor”, a spus Sullivan. „Preşedintele american, Joe Biden, trebuie să-şi asume această responsabilitate în serios. În situaţia în care stau lucrurile astăzi, Statele Unite nu şi-au ajustat postura nucleară, dar monitorizăm ceea ce se întâmplă. Zi de zi, oră de oră, pentru că este o prioritate primordială pentru preşedinte”.

El a mai spus că loviturile ruseşti asupra Liovului, aflat la doar 20 de km de graniţa Ucrainei cu Polonia, reprezintă un semn că Putin „este frustrat de faptul că forţele sale nu fac genul de progres pe care credea că îl vor face împotriva marilor oraşe, inclusiv Kiev”.

Sullivan a subliniat că, din acest motiv, preşedintele rus îşi „măreşte numărul de ţinte, atacă şi încearcă să provoace pagube în fiecare parte a Ucrainei”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO