Business Internaţional

SUA protestează: Procesele înscenate prizonierilor de război ucraineni sunt o bătaie de joc la adresa justiţiei

SUA protestează: Procesele înscenate prizonierilor de...

Autor: Alexandru Gologan

25.08.2022, 08:25 51

Departamentul de Stat al SUA condamnă planul autorităţilor separatiste susţinute de Kremlin de a judeca prizonierii de război şi spun că procesele intentate nu sunt juste şi nu reflectă realitatea războiului,

Departamentul de Stat al SUA condamnă atitudinea autorităţilor din regiunile separatiste ucrainene susţinute de Rusia. Procesele intentate prizonierilor de război ucraineni în contextul în care nu există o finalitate a luptelor sunt un spectacol meschin şi lipsit de justeţe.

„Procesele spectacol planificate de autorităţile separatiste susţinute de Kremlin sunt nelegitime şi o batjocură la adresa justiţiei. Le condamnăm ferm”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Ned Price.

Rusia încearcă să arunce responsabilitatea invaziei pe vecinul său şi îşi motivează acţiunile prin campania sa „eliberatoare”.

Mii de oameni au protestat la Kiev de ziua Independenţei Ucrainei. Protestatarii cer recunoaşterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului după ce a ucis în mod deliberat prizonierii de război ucraineni ţinuţi captivi în închisoarean Olenivka.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO