Business Internaţional

SUA - Vestea proastă nr. 4: Activitatea economică din Philadelphia, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

SUA - Vestea proastă nr. 4: Activitatea economică din Philadelphia, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Autor: Adrian Voicu

18.08.2011, 18:05 524

Activitatea industrială în regiunea Philadelphia a avut un declin puternic în august la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, arată datelor prezentate joi de divizia din Philadelphia a Rezervei Federale, adăugând la temerile investitorilor privind evoluţia economiei americane.

Sentimentul mediului de afaceri măsurat de divizia Rezervei Federale a trecut pe -30,7 în august de la +3,2 în iulie, cel mai scăzut nivel din martie 2009 până în prezent. Trecerea pe negativ reprezintă de fapt o contracţie a producţiei industriale din Regiune.

Conform Marketwatch, datele "Philly Fed" ar fi avut cel mai important impact asupra investitorilor, acestea fiind urmărite atent de economişti şi investitori, ca etalon al evoluţiei industriei americane. Este unul dintre primii indicatori ai lunii august. Economiştii urmăresc de asemenea componentele raportului, acestea înregistrând de asemenea căderi: indicele comenzilor noi a scăzut la -26,8 de la +0,1. Comenzile neonorate s-au înrăutăţit la -20,9 de la -16,3. Indicele livrărilor au cobort la -13,9 de la 4,3. Indicele angajărilor a coborât la -5,2 de la +8,9.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO