Business Internaţional

SUA vor să implice şi Turcia în luptă împotriva grupării teroriste Statul Islamic

SUA vor să implice şi Turcia în luptă împotriva...

Autor: Anna Primac

10.10.2014, 09:44 365

Doi emisari speciali americani au discutat deja joi cu oficiali turci despre "măsurile urgente şi rapide" care trebuie să fie luate pentru a opri avansarea jihadiştilor din cadrul SI.

Ei au precizat că o "echipă militară comună (americano-turcă) se va deplasa la Ankara la începutul săptămânii viitoare pentru a iniţia negocieri" la nivel militar, a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Jennifer Psaki, potrivit unui comunicat.

Parlamentul turc a aprobat săptămâna trecută participarea Turciei la operaţiunea militară împotriva poziţiilor deţinute de gruparea Stat Islamic în Irak şi Siria, însă Ankara refuză să-i susţină pe combatanţii kurzi din Unităţile de apărare a poporului (YPG, principala miliţie kurdă armată din Siria).

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a apreciat, joi, drept "nerealistă" posibilitatea ca Turcia să desfăşoare singură o intervenţie terestră împotriva combatanţilor din gruparea Stat Islamic (SI), care au declanşat o ofensivă asupra oraşului sirian Kobane.

Potrivit armatei americane, combatanţii kurzi controlează în continuare părţi importante din oraşul Kobane, în condiţiile în care raidurile aeriene au continuat şi joi asupra poziţiilor deţinute de SI în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO