Business Internaţional

Subway renunţă la un ingredient din pâinea de sandvişuri

Subway renunţă la un ingredient din pâinea de sandvişuri

Autor: Cătălina Butan

06.02.2014, 19:39 3080

Lanţul de restaurante Subway renunţă la un ingredient din compoziţia pâinii folosită pentru sandivişuri, potrivit unui anunţ făcut de reprezentanţii companiei, scrie Business Insider.

Anunţul companiei vine după ce un cunoscut blogger în domeniul gastronomiei a lansat o petiţie în această săptămână în care cerea companiei să renunţe la subsanţa azodicarbonamide.

Reprezentanţii Subway spun că decizia eliminării substanţei azodicarbonamide a fost luată înainte să fie scrisă petiţia. “Procesul de excludere a substanţei va fi în scurt timp încheiat”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Business Insider.

Potrivit bloggerului Vani Hari, care administrează foodbabe.com, substanţa azodicarbonamide folosită în compoziţia pâinii ca agent de albire este utilizată şi la fabricarea covoraşelor de yoga. Substanţa este folosită şi în alte produse alimentare. Discrepanţa între regimul alimentar sănătos promovat de Subway şi ingredientele folosite l-a determinat însă pe Hari să lanseze petiţia împotriva lanţului de restaurante.

Înfiinţat în anul 1965, în Connecticut, SUA, Subway deţine în prezent peste 40.000 de restaurante, în 102 de ţări. În România, Subway are 17 unităţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO