Business Internaţional

Suedia ia măsuri pentru combaterea terorismului

Suedia ia măsuri pentru combaterea terorismului

Autor: Marian Avram

07.06.2017, 18:01 253

Suedia a luat măsuri în ultimii ani pentru combaterea extermismului, însă Guvernul îşi doreşte să schimbe o parte a legislaţiei. Aceste reacţii vin în urma unui incident terorist produs în luna aprilie, când un camion a intrat într-un grup de oameni aflaţi pe o stradă aglomerată din Stockholm, lăsând în urmă cinci morţi.

Guvernul susţine că printre noile măsuri se numără creşterea monitorizării persoanelor considerate o posibilă ameninţare, creşterea cooperării între serviciile de informaţii şi creşterea securităţii în spaţiile publice intens populate.

”Cel mai important lucru este ca toate entităţile politice din Suedia să fie unite împotriva terorismului”, a declarat ministrul de Interne suedez, Anders Ygeman. ”Intenţionăm să întărim securitatea naţională în aşa fel încât operaţiunile teroriste să fie dificil de pus în practică”, a adăugat Ygeman.

Noile măsuri au nevoie de aprobarea Parlamentului, însă acest aspect nu reprezintă o piedică, ţinând cont de consensul la care au ajuns principalele forţe politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO