Business Internaţional

Suedia susţine că OMS a greşit când a inclus-o pe lista ţărilor periculoase

Suedia susţine că OMS a greşit când a inclus-o pe lista ţărilor periculoase

Autor: Andreea Tobias

27.06.2020, 00:00 11420

Suedia susţine că OMS a greşit când a inclus-o pe lista ţărilor periculoase, în urma unei „interpretări greşite a datelor".

Epidemiologul de stat Anders Tegnell a declarat că nu are nicio îndoială că este vorba despre „o interpretare complet greşită a datelor".

Anders Tegnell a făcut declaraţia în presa suedeză, după ce joi OMS a inclus Suedia pe lista ţărilor periculoase, în care se înregistrează o creştere a infecţiilor.

Suedia a cunoscut o creştere a cazurilor de coronavirus, a recunoscut Tegnell, dar numai pentru că face mai multe teste.

Potrivit OMS, citat de BBC, Suedia a înregistrat 155 de infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, un nivel mult mai mare decât oricare altă ţară din regiunea Europei (care conform definiţiei Organizaţiei include, printre altele, Kârgâzstan şi Kazahstan).

Potrivit directorului regional OMS, Hans Henri Kluge, în 11 ţări, între care şi Suedia, „transmisia accelerată a dus la o resurecţie foarte semnificativă (a cazurilor), care, dacă nu este controlat, va readuce sistemele de asistenţă medicală la colaps“.

Pe lângă Suedia, Kirghizstan şi Kazahstan, Albania şi Ucraina se numără printre celelalte ţări de pe lista OMS.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667