Business Internaţional

​Summers avertizează: Trump ar putea declanşa următoarea criză financiară

​Summers avertizează: Trump ar putea declanşa...

Autor: Catalina Apostoiu

11.01.2017, 14:01 480

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei americane, a atacat planurile lui Donald Trump pe mai multe fronturi, spunând că intenţia preşedintelui ales de a restrânge reglementările creează premisele următoarei crize financiare, scrie Bloomberg.

“Restrângerea reglementărilor pe anumite segmente ale sectorului financiar este extrem de periculoasă”, a declarat Summers într-un interviu pentru Fox News Channel.

Summers, fost consilier economic al preşedintelui Barack Obama şi secretar al Trezoreriei în timpul mandatului preşedintelui Bill Clinton, a atacat şi retorica protecţionistă a lui Trump. Aceasta a provocat deja un declin puternic al peso-ului mexican, conferind sectorului manufacturier mexican un avantaj în faţa celui american.

Moneda mexicană a pierdut 14% în raport cu dolarul de la alegerile din 8 noiembrie.

Planurile lui Trump de reducere a taxelor pentru companii ar genera o “creştere uriaşă a inegalităţii şi ar contribui la aprecierea dolarului, afectând exportatorii americani şi pe cei care lucrează pentru ei, a mai avertizat Summers.

Deşi susţine o majorare puternică a cheltuielilor pe infrastructură în SUA ca modalitate de a impulsiona productivitatea şi creşterea economică, Summers a criticat planurile lui Trump în acest domeniu, considerând că acestea sunt făcute doar să impresioneze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO