Business Internaţional

Superiahturile deţinute de oligarhii ruşi dispar din sistemele globale de urmărire pentru a evita sancţiunile impuse de Occident

Superiahturile deţinute de oligarhii ruşi dispar din...

Autor: Andrei Şerbănescu

05.06.2022, 20:18 47

Superiahturile oligarhilor ruşi sancţionaţi dispar din sistemele globale de urmărire în încercarea de a evita sancţiunile Occidentului, potrivit unei investigaţii a The Observer, scrie Business Insider.

Ziarul britanic a analizat datele AIS (automatic identification system), oferite de compania de urmărire VesselsValue, în vederea înţelegerii dispariţiei a şase iahturi deţinute de oligarhi ruşi sancţionaţi. 

Activele includ un iaht Clio deţinut de industriaşul Oleg Deripaska, înregistrat ultima dată în Marea Neagră pe 18 aprilie; iahtul Galactica Super Nova al fostului CEO Lukoil Vagit Alekperov, văzut ultima dată în largul coastei croate pe 2 martie; şi nava Ocean Victory a lui Viktor Rashnikov, înregistrată ultima dată în Maldive pe 1 martie.

Alte superiahturi deţinute de magnatul îngrăşămintelor Andrey Melnichenko, magnatul de ţigări Igor Kesaev şi miliardarul Andrey Guryev au dispărut, de asemenea, din sistemele de urmărire în ultimele luni, în timp ce se aflau în Maldive şi Caraibe.

Sam Tucker de la VesselsValue a declarat pentru The Observer: „Este foarte posibil ca toate aceste nave să-şi fi oprit intenţionat emiţătoarele de semnal şi să fi intrat în modul incognito"

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO