Business Internaţional

Surpriza de la Morgan Stanley: Celebra bancă americană de investiţii consideră că Microsoft va ajunge anul acesta la valoarea de un trilion de dolari

Surpriza de la Morgan Stanley: Celebra bancă americană...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2018, 20:41 528

Investitorii se uită spre Amazon şi Apple aşteptând ca unul dintre aceşti gianţi să ating un trilion de dolari din punct de vedere al capitalizării de piaţă, însă Morgan Stanley pariază pe Microsoft, susţinând că această companie va atinge prima pragul record în următoarele 12 luni, datorită adoptării sistemului de cloud, potrivit CNBC.

„Poziţionarea puternică în faţa adopţiei de masă a serviciilor de cloud, canalele de distribuţie şi baza de clienţi conduc Microsoft spre un EBIDTA de 50 de miliarde de dolari şi spre o capitalizare de piaţă de 1 trilion de dolari”, a transmis Keith Weiss de la Morgan Stanley.

Banca de investiţii evaluează că preţul acţiunilor Microsoft va creşte de la 110 dolari la 130 dolari. Dacă acţiunile ar ajunge la 130 de dolari, Microsoft ar valora un trilion de dolari. Valoarea de piaţă la momentul actual este de 671 de miliarde de dolari, clasamentul fiind condus de Apple – 856 miliarde de dolari, Amazon – 747 miliarde de dolari şi Alphabet – 730 miliarde de dolari.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 5% după anunţul făcut de Morgan Stanley.

Piaţa serviciilor de cloud este în creştere, încât companiile care stochează masiv date se îndepărtează de metodele clasice de stocare. Microsoft este determinată să păstreze o cotă dominantă din această piaţă. Morgan Stanley estimează că piaţa de cloud va ajunge la 250 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO