Business Internaţional

Surpriza: Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Surpriza: Donald Trump a fost nominalizat la Premiul...

Autor: Petre Mazilu

09.09.2020, 15:08 256

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021. Propunerea a fost făcută de un politician norvegian care a lăudat iniţiativa lui Trump de a promova pacea între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU).

Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021 în urma eforturilor sale de a promova pacea între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU). Numele preşedintelui SUA a fost pus pe listă de politicianul norvegian Christian Tybring-Gjedde, relatează Fox News.

„Cred că a făcut mai multe încercări de a crea pacea între naţiuni decât majoritatea celorlalţi nominalizaţi la Premiul Păcii", a declarat Tybring-Gjedde, un membru al Parlamentului cu patru mandate la activ.

Marţi, un oficial de la Casa Albă a anunţat că Donald Trump va organiza o ceremonie de semnare pe 15 septembrie a unui acord revoluţionar din Orientul Mijlociu care normalizează relaţiile dintre Israel şi EAU. Ca parte a acordului negociat timp de 18 luni, statul din Golf a fost de acord cu normalizarea relaţiilor cu Israelul, în timp ce Israelul a acceptat să continue planurile de a suspenda anexarea Cisiordaniei.

Anul acesta au existat 318 de candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace. Înscrierile trebuie făcute online şi toţi candidaţii sunt discutaţi înainte ca o listă scurtă cu cei demni să fie întocmită.

Nu este prima dată când Trump este nominalizat la premiu. În 2018, a fost nominalizat în urma summitului său din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Preşedintele SUA nu a câştigat.

În 2009, preşedintele Barack Obama a câştigat premiul la doar nouă luni de la începutul mandatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO