Business Internaţional

Surpriză: Oracle câştigă licitaţia pentru achiziţia TikTok în loc de Microsoft

Surpriză: Oracle câştigă licitaţia pentru achiziţia...

Autor: Ştefan Stan

14.09.2020, 09:02 1249

Compania ByteDance, părintele TikTok, a ajuns la un acord preliminar cu Oracle pentru preluarea operţaiunilor TikTok din SUA, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Ca parte din acord, Oracle plănuieşte să se adreseze temerilor legate de securitatea aplicaţiei ridicate de administraţia Trump. Preşedintele a spus că dacă aplicaţia nu va fi preluată de un grup american, o va interzice pe teritoriul Statelor Unite. 

Deal-ul nu reprezintă însă preluarea integrală a aplicaţiei video. Grupul de tehnologie condus de Larry Ellison, unul dintre puţinii oameni din Silicon Valley care l-au susţinut public pe preşedintele Trump, va deţine cel mai probabil o participaţie minoritară.

Investitorii actuali ai ByteDance sunt aşteptaţi de asemenea să aibă o participaţie din tranzacţia finală. Microsoft a anunţat duminică că oferta lor a fost respinsă, ceea ce ar fi lăsat Oracle ca singurul grup în competiţia pentru achiziţia TikTok. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO