Business Internaţional

Surprize pe front: Ucraina spune că a recucerit peste 400 de kilometri pătraţi în regiunea sudică Herson

Surprize pe front: Ucraina spune că a recucerit peste...

Autor: Andreea Tobias

06.10.2022, 14:41 64

Ucraina spune că armata sa a recucerit peste 400 de kilometri pătraţi în regiunea sudică Herson în mai puţin de o săptămână, după ce Moscova a afirmat că a anexat zona.

"Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 400 de kilometri pătraţi din regiunea Herson de la începutul lunii octombrie", a declarat purtătoarea de cuvânt a comandamentului armatei ucrainene din sudul ţării, Natalia Gumeniuk, într-un briefing online, conform AFP.

Mai devreme, preşedintele Volodimir Zelenski spunea că Novovoskresenske, Novohryhorivka şi Petropavlivka, la nord-est de oraşul Herson, au fost "eliberate".

În condiţiile în care forţele ruseşti se retrag de pe liniile de front din sud şi est, Zelenski afirma, miercuri seara târziu, într-o alocuţiune video, că Novovoskresenske, Novohryhorivka şi Petropavlivka, la nord-est de oraşul Herson, au fost "eliberate", potrivit Reuters.

Zelenski s-a adresat şi forţelor pro-Moscova, spunându-le că au pierdut deja.

"Ucrainenii ştiu pentru ce luptă. Şi din ce în ce mai mulţi cetăţeni ai Rusiei îşi dau seama că trebuie să moară doar pentru că o singură persoană nu vrea să pună capăt războiului", a spus el, cu referire la Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO