Business Internaţional

Sursă ucraineană: medicamentele nu ajung în zonele ocupate de ruşi din Ucraina

Sursă ucraineană: medicamentele nu ajung în zonele...

Autor: Petru Mazilu

13.08.2022, 16:02 24

Autorităţile ucrainene îi acuză pe ruşi că „blochează accesul la medicamente" al persoanelor din zonele ocupate, potrivit Sky News.

Ministrul ucrainean al Sănătăţii a acuzat autorităţile ruse de comiterea unei crime împotriva umanităţii prin blocarea accesului la medicamente. Este vorba despre medicamentele care au preţuri accesibile şi care nu ajung în zonele ocupate.

Viktor Liashko a afirmat că ruşii au blocat în mod repetat eforturile de a furniza medicamente subvenţionate de stat oamenilor din oraşele, localităţile şi satele ocupate de la începutul războiului.

„Pe parcursul tuturor celor şase luni de război, Rusia nu a (permis) coridoare umanitare adecvate, astfel încât să putem furniza propriile medicamente pacienţilor care au nevoie de ele. Credem că aceste acţiuni sunt întreprinse cu intenţie de către Rusia şi le considerăm crime împotriva umanităţii şi crime de război care vor fi documentate şi vor fi recunoscute", a declarat Liashko.

Guvernul ucrainean are un program prin care oferă medicamente persoanelor cu cancer şi cu afecţiuni cronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO