Business Internaţional

Surse: Poliţia franceză a mai arestat două persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Surse: Poliţia franceză a mai arestat două persoane...

Autor: Mediafax

26.07.2016, 13:54 66

Sursa menţionată a adăugat că cele două persoane au fost reţinute luni.

"Cele două persoane au fost reţinute, anchetatorii încercând să decidă dacă tunisianul (autorul atacului) Mohamed Lahouaiej Bouhlel a beneficiat de sprijin," a declarat mai sursa citată, relatează postul de televiziune France 24.

O altă sursă a declarat că cei doi bărbaţi au fost reţinunţi după ce anchetatorii au descoperit imagini cu ei în telefonul lui Bouhlel.

Săptămâna trecută, procurorul francez Francois Molins a declarat că atacatorul a pregătit atacul cu mai multe luni înainte, iar corespondenţa dintre Bouhlel şi suspecţii arestaţi până acum indică faptul că aceştia ar fi avut idee de planurile atacatorului.

Patru bărbaţi şi o femeie au fost deja puşi sub acuzare pentru complicitate la crimă în legătură cu atacul terorist de la Nisa.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre "soldaţii" organizaţiei, însă autorităţile nu a găsit dovezi clare care să indice o legătură clară a acestuia cu gruparea teroristă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO