Business Internaţional

Suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem este Faycal Cheffou

Suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem este...

Autor: Roxana Maciuca

26.03.2016, 14:39 168

Suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem, fiind al treilea atacator care trebuia să se arunce în aer, a fost identificat, sâmbătă, drept Faycal Cheffou, relatează postul belgian de radio RTBF.

Bărbatul cu pălărie care a fost surprins pe camerele de supraveghere alături de cei doi atacatori kamikaze, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, a fost identificat drept Faycal Cheffou.

Potrivit unei declaraţii a Parchetului federal belgian de vineri, Faycal C a fost numit drept unul dintre suspecţii arestaţi de poliţiştii belgieni în operaţiunile de joi.

Dar nu a precizat dacă ar fi cel de-al treilea atacator surprins pe camerele de supraveghere din aeroport.

Publicaţia Le Soir şi RTBF susţin că Faycal C a fost identificat, într-o serie de poze, de şoferul de taxi care i-a condus pe cei trei atacatori la aeroport.

Bărbatul a fost plasat sub mandat de arest vineri, potrivit Parchetului federal belgian, care nu poate confirma cu certitudine dacă Cheffou este suspectul din aeroportul Zaventem.

Potrivit unor surse RTBF, sunt aşteptate în continuare analize de ADN prelevate de la Cheffou.

Bărbatul este inculpat de participare în activităţi ale unei grupări teroriste, asasinate teroriste şi tentativă de comitere de asasinate teroriste.

Au fost efectuate percheziţii în locuinţa acestuia, unde nu au fost descoperite arme sau explozibili.

Alte publicaţii belgiene susţin această informaţie şi relatează că Cheffou era un jurnalist independent.

Nouă persoane au fost arestate de joi în Belgia şi alte două în Germania în cazul atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi, soldate cu 31 de morţi, dar şi în cazul celor din Paris, în care au murit 130 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO