Business Internaţional

Tânăra care povesteşte despre impactul pe care l-a avut asupra vieţii sale renunţarea la jobul într-o corporaţie, pe care îl ura, în favoarea lucrului în regim freelancing şi câţi bani câştigă acum

Tânăra care povesteşte despre impactul pe care l-a avut asupra vieţii sale renunţarea la jobul într-o corporaţie, pe care îl ura, în favoarea lucrului în regim freelancing şi câţi bani câştigă acum

Autor: Business Magazin

10.08.2019, 14:18 1675

Morgan Overholt, o tânără de 31 de ani din SUA, povesteşte despre impactul pe care l-a avut asupra carierei şi al vieţii sale renunţarea la jobul dintr-o corporaţie în favoarea lucrului în regim freelancing. 

„Întotdeauna am visat la o carieră de succes într-o corporaţie. Ştiam că, dacă lucrez destul de mult, într-o zi mi-aş fi pus numele pe uşa biroului meu din colţ, într-o clădire mare din centrul oraşului. Cu toate acestea, la numai 31 de ani, m-am trezit blocată într-un loc de muncă pe care începusem să-l urăsc. Mă simţeam prost plătită, suprasolicitată, nerespectată şi lipsită de creativitate. Astfel, într-o dimineaţă ploioasă de aprilie, am intrat în biroul şefului meu, i-am spus că demisionez şi am pornit în căutarea succesului după propriile-mi reguli”, povesteşte ea, citată de Business Insider.

Astăzi, Overholt lucrează în regim de freelancer ca designer grafic şi câştigă în jur de 200.000 de dolari pe an, din propriul birou amplasat în centrul oraşului Miami.

Ea spune că deşi percepţia asupra acestui regim de lucru devine din ce în ce mai pozitivă, pe măsură ce tot mai mulţi profesionişti adoptă acest stil de viaţă, există încă o serie de concepţii greşite despre acest tip de carieră. Iată câteva dintre aceste mituri:

Mitul 1: Lucrul în regim de freelancing este insabil şi nu îţi oferă o certitudine

„Venitul meu este mult mai stabil decât în perioada în care lucram pentru o companie, cu program de la 9:00-17:00”, spune designerul.

O mulţime de oameni îşi pierd locul de muncă în fiecare zi din cauza unor circumstanţe care nu ţin de ei, cum ar fi recesiunea economică sau disponibilizările. Chiar dacă nu aţi trecut printr-o situaţie de genul acesta cu siguranţă cunoaşteţi pe cineva care a întâmpinat această problemă şi ştiţi cât de dificil este un astfel de moment. Când lucrezi pentru un angajator, îi încredinţezi acestuia bunăstarea, ba chiar soarta ta. În schimb, atunci când lucrezi pe cont propriu, poţi avea mai multe surse de venit sau poţi semna pentru mai multe contracte. În cel mai rău caz, pierzi unul, dar îl poţi înlocui rapid cu un altul, care se poate dovedi mai avantajos, cu mai puţine ore de muncă şi mai mulţi bani. Oportunităţile de carieră pentru freelanceri sunt nelimitate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470