Business Internaţional

Ţara care ar putea înregistra 100.000 de infecţii cu coronavirus pe zi

Ţara care ar putea înregistra 100.000 de infecţii cu...

Autor: Eduard Ivanovici

05.07.2020, 15:44 1864

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Statelor Unite, a declarat că nu ar fi surprins dacă numărul de cazuri zilnice din ţară ar atinge 100.000, scrie BBC.

„În mod clar, situaţia nu este ţinută sub control în prezent”, a adăugat Fauci, avertizând că numărul americanilor care nu respectă distanţarea socială este extrem de mic în situaţia actuală.

Marţi, numărul de infecţii din SUA a atins 40.000 pentru a patra oară în ultimele cinci zile. Noile focare, care au luat naştere în zonele de sud şi de vest ale ţării, au forţat cel puţin 16 state americane să îşi oprească planurile de redeschidere.

„Nu pot face o predicţie exactă, dar situaţia va deveni neplăcută, vă pot garanta asta.”

Fauci a mai declarat că guvernul american ar trebui să producă şi să ofere pe gratis măşti faciale către toţi cetăţenii ţării şi a condamnat acţiunile celor care ignoră măsurile de distanţare socială. De asemenea, Robert Redfield – directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) – a declarat că numărul spitalizărilor a crescut brusc în 12 state americane.

Dr. Tedros Adhanom, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat ieri că „partea cea rea începe abia acum”, subliniind faptul că lipsa de unitate naţională şi lipsa de solidaritate la nivel mondial nu fac decât să accelereze transmiterea virusului SARS-CoV-2.

Miercuri, 1 iulie, Statele Unite înregistrează peste 2,7 milioane de cazuri cu coronavirus şi aproximativ 130.000 de decese. La nivel mondial, au fost raportate peste 10.600.000 de infecţii şi aproape 515.000 de morţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO