Business Internaţional

Tara care este prinsă în cea mai gravă criză financiară din ultimii 70 de ani. Din cauza lipsei de valută ţara nu mai poate să plătească importurile esenţiale de alimente, medicamente şi combustibil.

Tara care este prinsă în cea mai gravă criză...

Autor: Petru Mazilu

14.08.2022, 07:31 1586

O companie din India va deschide 50 de staţii de alimentare cu combustibil în Sri Lanka pentru a contribui la atenuarea crizei, potrivit Reuters.

Sri Lanka a autorizat compania Lanka Indian Oil Corporation (LIOC) să deschidă 50 de staţii de alimentare cu combustibil, a declarat luni un oficial indian. Decizia face parte din pachetul de măsuri care are scopul de a reduce penuria severă care a paralizat naţiunea insulară.

Sri Lanka este prinsă în cea mai gravă criză financiară din ultimii 70 de ani. Din cauza lipsei de valută ţara nu mai poate să plătească importurile esenţiale de alimente, medicamente şi combustibil.

LIOC are deja 216 staţii de alimentare cu carburant în Sri Lanka şi va investi aproximativ 5,5 milioane de dolari în această extindere, a declarat directorul general Manoj Gupta pentru Reuters.

LIOC este o filială a Indian Oil Corporation din India (IOC.NS) şi este listată la Bursa de Valori din Colombo.

„Încercăm de ceva timp să obţinem această aprobare şi suntem mai mult decât dispuşi să ne prezentăm şi să jucăm un rol mai mare pentru a sprijini şi a lucra cu Sri Lanka pentru a-şi rezolva provocările", a declarat Gupta.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO