Business Internaţional

Ţara care introduce pedeapsa cu moartea pentru homosexuali. Pe lângă lapidare, se introduce şi amputarea mâinilor pentru hoţi

Ţara care introduce pedeapsa cu moartea pentru...

Autor: Teodora Marinescu

03.04.2019, 11:17 2609

Statul asiatic Brunei va introduce miercuri legea privind aplicarea pedepsei cu moartea prin lapidare pentru persoanele homosexuale, mişcare condamnată de comunitatea internaţională, relatează site-ul postului BBC.

Pe lângă legea privind lapidarea homosexualilor, Brunei va adopta un pachet de legi pentru mai multe tipuri de infracţiuni, inclusiv pedepsirea hoţilor prin amputarea mâinilor.

Într-o declaraţie publică, făcută miercuri, sultanul din Brunei a făcut apel la implementarea unor "valori islamice mai puternice".

"Vreau să văd că valorile islamice devin mai puternice în această ţară", a declarat sultanul Hassanal Bolkiah, fără a menţiona noile legi.

Sub noua lege, indivizii vor fi pedepsiţi pentru homosexualitate doar dacă vor mărturisi, sau dacă vor exista cel puţin patru martori.

Homosexualitatea era deja ilegală în Brunei şi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

Statele Unite au criticat marţi decizia adoptarea legilor islamice care permit pedeapsa cu moartea prin lapidare pentru adulter şi homosexualitate şi a cerut ratificarea şi implementarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Torturii.

"Decizia statului Brunei de a implementa faza a doua şi a treia din Codul Penal Sharia, precum şi penalităţile asociate, este împotriva drepturilor internaţionale ale omului, prin încurajarea torturii şi a altor pedepse inumane sau tratamente degradante", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO