Business Internaţional

Ţara care îşi avertizează populaţia să facă economie de curent electric pentru că este posibil să rămâna fără. Care este motivul pentru care au ajuns în situaţia asta

Ţara care îşi avertizează populaţia să facă...

Autor: Dorin Oancea

26.03.2022, 07:31 463

Japonia a lansat marţi un apel de urgenţă către cetăţeni, companii şi autorităţi locale pentru a economisi energie, avertizând asupra unor posibile pene de curent, după ce un cutremur masiv a oprit mai multe centrale electrice, iar vremea neobişnuit de rece a crescut cererea, scrie Reuters.

În timp ce în Tokyo ningea şi temperatura a scăzut brusc la 4 grade Celsius, Tokyo Electric Power Co a declarat că 2-3 milioane de gospodării ar putea rămâne fără energie electrică după ora 20.00 la rata actuală de utilizare a energiei.

"În acest ritm, ne apropiem de o stare în care va trebui să desfăşurăm întreruperi de energie electrică similare cu cele care au avut loc după cutremur (săptămâna trecută)", a declarat ministrul Economiei, Comerţului şi Industriei (METI), Koichi Hagiuda.

În cadrul unei conferinţe de presă convocate în grabă, Hagiuda a cerut o economie suplimentară de energie de aproximativ 5% în fiecare oră, între orele 15 şi 20, echivalentul a aproximativ 2 milioane de kilowaţi pe oră.

Retailerul de produse electronice Bic Camera a declarat că a oprit aproximativ jumătate din televizoarele din peste 30 dintre magazinele sale din estul Japoniei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO