Business Internaţional

Ţara cu cel mai "curat" transport în comun. Aici circulă mai multe autobuze electrice decât în toate ţările de pe planetă la un loc

Ţara cu cel mai "curat" transport în comun. Aici...

Autor: Business Magazin

18.05.2019, 03:00 923
În China, autobuzele electrice sunt la tot pasul; de altfel, din cele aproximativ 425.000 de autobuze electrice aflate în circulaţie la nivel global, 421.000 sunt în China.
 
Flota globală a crescut cu 32% în 2018, potrivit unui raport al Bloomberg.
 
Flota din China ar urma să ajungă la 600.000 de autobuze în 2025, potrivit raportului citat, în vreme ce în Statele Unite numărul se va situa în jurul valorii de 5.000. "Nu există nicio politică în Statele Unite pentru autobuze electrice", a declarat pentru Bloomberg Nick Albanese, un analist din New York. "Cu excepţia cazului în care America devine un mare exportator de autobuze electrice, situaţia nu se va schimba."
 
Chinezii au început procesul de trecere la un transport public "curat" încă din 2009, fiind parte a unui proiect mai mare de reducere a gradului de poluare. În prezent, Shenzen este lider la procentajul de autobuze electrice aflate în circulaţie, urmat de Beijing, Shanghai şi Guangzhou.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO