Business Internaţional

Ţara europeană care începe să facă al doilea booster al vaccinului împotriva COVID

Ţara europeană care începe să facă al doilea booster...

Autor: Andreea Tobias

16.07.2022, 11:45 722

Cehia începe să ofere al doilea rapel anti-COVID începând cu 18 iulie şi recomandă vaccinul pentru persoanele de peste 60 de ani şi pentru cele din grupurile de risc, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Rapelurile vor fi însă disponibile pentru orice persoană cu vârsta peste 18 ani, dacă vor să se vaccineze, a precizat ministerul, conform Reuters.

"Vreau ca toţi cei interesaţi să aibă acces la vaccinare", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlastimil Valek.

Infecţiile COVID-19 sunt în creştere treptată în Cehia şi în întreaga Europă.

Ministerul ceh a raportat luni peste 2.000 de infecţii pentru prima dată din aprilie, deşi noile cazuri sunt încă departe de vârfurile de zeci de mii raportate la începutul acestui an în ultimul val.

Spitalizările nu au crescut, iar Valek a declarat că nu există planuri de restricţii.

Luni, agenţiile de sănătate ale Uniunii Europene au recomandat un al doilea rapel pentru toate persoanele de peste 60 de ani, precum şi pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere medical.

Vaccinurile existente împotriva coronavirusului continuă să ofere o bună protecţie împotriva spitalizării şi a deceselor, deşi eficacitatea lor a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat.

Versiunile adaptate ale vaccinurilor consacrate vor oferi în curând o protecţie mai bună, a declarat săptămâna aceasta un oficial european din domeniul sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO