Business Internaţional

Ţara europeană care revine la viaţă: Angajatorii reîncep să recruteze pe fondul relaxării restricţiilor de circulaţie

Ţara europeană care revine la viaţă: Angajatorii reîncep să recruteze pe fondul relaxării restricţiilor de circulaţie

Autor: Eduard Ivanovici

24.04.2021, 08:42 1744

Angajatorii din Marea Britanie au încep să recruteze din nou în martie pe măsură ce privesc dincolo de redeschiderea economiei, conform unor date oficiale care vor îmbunătăţi speranţele cetăţenilor britanici.

Biroul Naţional de Statistică (ONS) a declarat că piaţa muncii  a fost relativ stabilă de-a lungul ultimelor luni de lockdown. Rata şomajului a ajuns la o medie de 4,9% în cele trei luni de dinaintea lui februarie, în timp ce rata de concedieri a scăzut cu mult faţă de perioada din toamnă, înainte de extinderea schemei guvernamentale de ajutor pentru angajaţi, scrie Financial Times.

Cu toate acestea, rata de angajare dintre noiembrie şi ianuarie a scăzut prin comparaţie cu perioada precedentă la 75,1%, iar rata de inactivitate pentru bărbaţi a crescut la cel mai înalt nivel din 2011 încoace. Datele în timp real colectate de agenţia guvernamentală HM Revenue & Customs au scos în evidenţă o scădere lunară de 56.000, sau 0,2%, în ceea ce priveşte numărul de angajaţi cu state de plată din martie – primul declin după câteva luni de revenire.

Însă cel mai promiţător semn de recuperare a fost reprezentat de creşterea ritmului de angajări din ultimele săptămâni. ONS a declarat că ofertele de angajare au crescut în martie cu 16% faţă de luna precedentă, cu toată că angajările au scăzut în perioada anterioară de carantină.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
AFACERI DE LA ZERO