Business Internaţional

Ţara europeană unde seceta atinge cote alarmante. Ce decizie vor lua autorităţile pentru a economisi apa

Ţara europeană unde seceta atinge cote alarmante. Ce...

Autor: Business Magazin

27.02.2022, 08:02 152

Confruntată cu o secetă de iarnă îngrijorătoare, Portugalia ar putea fi nevoită să limiteze irigarea spaţiilor verzi şi utilizarea apei pentru curăţarea străzilor în regiunile cele mai afectate, a declarat miercuri ministrul mediului.

Naţiunea din sudul Europei se confruntă cu cea mai gravă perioadă de secetă din 2005 încoace, zona afectată de secetă severă sau extremă dublându-se în primele două săptămâni ale lunii februarie, ajungând să acopere 91% din teritoriu, ameninţând culturile şi rezervele de apă.

La începutul acestei luni, guvernul a ordonat ca unele baraje hidroelectrice să limiteze temporar utilizarea apei pentru producţia de electricitate şi irigaţii, dând în schimb prioritate consumului uman, potrivit Reuters.

Ministrul Mediului, João Matos Fernandes, a declarat că este "foarte probabil" să fie introduse mai multe măsuri ca urmare a întâlnirilor în curs de desfăşurare între agenţia de mediu şi municipalităţile afectate.

Regiunile de nord-est şi de sud au fost deosebit de afectate, iar condiţiile de vreme uscată vor continua cel puţin până la sfârşitul lunii, a declarat agenţia meteorologică IPMA într-un raport.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO